• Catrene si haiku-uri.png Mereu există conflicte între generaţii. Fiul ura viața cazonă, avea atracții Pentru studiul muzicii şi literaturii. Un protector valoros al artelor şi iubirii.
 • Ai uitat toate formulele de care ai nevoie acum?Sau nu iti amintesti o anumita definitie? Ai uitat toate formulele de care ai nevoie acum?Sau nu iti amintesti o anumita definitie?Te ajutam sa iti faci tema de nota 10.Scrie-ne tema ta si noi o rezolvam
 • 2 Reclama ta poate fi si aici
  dacă vreţi ca şi vizitatorii nostri să vă cunoască ...
 • Tot ceea ce trebuie sa faci tu e sa ne trimiti exercitiile
 si problemele iar noi iti explicam si rezolvam tema. E simplu? Ce mai astepti posteaza acum tema ta! Webmateinfo va scapa de griji. Noi te ajutam sa iti faci tema.Tot ceea ce trebuie sa faci tu e sa ne trimiti exercitiile si problemele iar noi iti explicam si rezolvam tema.
 • Promovarea atitudinii de respect faţă de natură, protecţia mediului şi susţinerea unor programe moderne de educaţie ecologică. Addoptim
  Aveti posibilitatea sa directionati doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre NATURA
 • Rezolvarea temei iti creeaza problemei, hai sa o rezolvam impreuna... Nu mai copia tema in clasa!
  Rezolvarea temei iti creeaza problemei, hai sa o rezolvam impreuna...

Matematica Distractiva Informatica distractiva Probleme distractive

Problema 1

Care este rezultatul? 1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1x0+1=?

Categoria: Probleme distractive rezolvate Afla solutia

Raspunsul corect este 11. Se efectueaza mai intai inmultirea (1x0) si ulterior adunarea. Ati ghicit raspunsul corect?


Problema 2

Hai sa va dau o problema sa vedem ce mai stiti: problema de matematica data la clasa a 8-a : Mamica e cu 21 de ani mai in varsta decat fiul ei. Peste 6 ani mamica o sa fie de 5 ori mai in varsta decat copilul. Intrebare: Unde este acum taticul?

Categoria: Probleme distractive rezolvate Afla solutia

RASPUNS Se vede ca ai cam chiulit la artimetica. Uite raspunsul: Se considera varsta copilului e X, iar varsta mamei e Y. deci prima conditie: X+21=Y Peste 6 ani, copilul o sa aiba X+6 ani, iar mamica Y+6. A doua conditie: (X+6) * 5 = (Y+6) Deci avem doua ecuatii, doua necunoscute .... inlocuind prima ecuatie in a doua: (X+6) *5 = ((X+21) + 6) In continuare: 5X + 30 = X + 27 Adica: 4X =- 3 , deci X =- 3 / 4 Deci copilul are minus 9 luni... ca urmare copilul o sa se nasca peste 9 luni :) Unde e tăticul?


Problema 3

probleme rezolvate În figura alăturată, care a fost realizată din 18 beţe de chibrit, putem identifica 13 triunghiuri echilaterale (mai mari sau mai mici). Care este numărul maxim de triunghiuri echilaterale care pot fi "distruse" prin înlăturarea unui singur băţ de chibrit?

Categoria: Probleme distractive rezolvate Afla solutia

raspuns:4


Problema 4

Ce te faci atunci când îţi trebuie exact cinci litri de apă, dar ai la dispoziţie doar două găleţi: una de patru şi una de şapte litri? Te-ai descurca?

Categoria: Probleme distractive rezolvate Afla solutia

Umplem vasul de 4 l şi în turnăm în cel de 7l. Apoi umplem din nou vasul de 4 l şi îl turnăm în cele de 7 l. Va rămâne un litru în cel de 4l. Turnăm aceste litru în mortar, apoi umplem vasul de 4l şi îl turnăm şi pe acesta.


Problema 5

Utilizand de trei ori cifra 3 si o operatie aritmetica obtineti 11.

Categoria: Probleme distractive rezolvate Afla solutia

O solutie este: 33 / 3 = 11.


Problema 6

Astazi afara temperatura este de 0 grade Celsius. Maine va fi de 2 ori mai cald. Ce temperatura va fi maine?

Categoria: Probleme distractive rezolvate Afla solutia

Se va masura temperatura in Fahrenheit 0 grade celsius =32 grade Fahrenheit , de doua ori mai cald va fi 64 Fahrenheit deci 17,78 de grade Celsius.


Problema 7

Gasiti un numar la care fie ca îi adunati 5 , fie ca îi scadeti 5 , se obtine de fiecare data patratul altui numar.

Categoria: Probleme distractive rezolvate Afla solutia

Un numar cu proprietatea din enunt este N = 5,5625. N + 5 = 10,5625 care e patratul numarului 3,25 , iar N - 5 =0,5625 care e patratul lui 0,75.


Problema 8

Doua trenuri pornesc simultan, unul in directia celuilalt plecand din doua gari A si B, aflate la o distanta de 100 km intre ele, si mergand fiecare cu o viteza de 50 km/h. O musca pleaca in acelasi timp din gara A spre gara B zburand de-a lungul liniei de cale ferata cu o viteza de 70 km/h. Cand intalneste trenul care inainteaza dinspre B (... si se sperie) face cale intoarsa zburand spre A. Si tot asa zboara de la un tren la altul pana cand, in cele din urma, acestea se intalnesc (... si strivesc musca). Ce distanta totala a parcurs musca ?

Categoria: Probleme distractive rezolvate Afla solutia

Trebuie sa observati ca musca zboara exact atata timp cat ii trebuia unui tren ca sa ajunga la mijlocul distantei dintre A si B; adica musca zboara timp de o ora si parcurge 70 km.


Problema 9

Cat este 1/2 din 2/3 din 3/4 din 4/5 din 5/6 din 6/7 din 7/8 din 8/9 din 9/10 din 1000?

Categoria: Probleme distractive rezolvate Afla solutia

2 din 1/2 se reduce cu 2 din 2/3, 3 din 2/3 cu 3 din 3/4, sasmd..., 9 din 8/9 se reduce cu 9 din 9/10, in final ramane 1/10 din 1000 = 100.


Problema 10

Daca sunt 3 mere si tu iei 2, cate mere mai ai?

Categoria: Probleme distractive rezolvate Afla solutia

2, doar ce le-ai luat, nu?